In de media

Opening biologische zondagsmarkt      (persbericht 11 april)

Zondag aanstaande 13 april opent wethouder Robert Strijk samen met initiatiefnemer en oud- gemeenteraadslid Eli de Graaf om 13.00 feestelijk de biologische zondagsmarkt van Leiden op de Vismarkt. De markt zelf gaat al om 12.00 uur van start met een breed assortiment biologische kramen. Er is biologisch brood, groente wijn, zeep, kaas, olie en zelfs biologisch hondenvoer. Biologisch is steeds meer trending. Het assortiment gaat daarin mee. Zo is er op deze markt biologische friet en kun je een pita gyros proeven, gemaakt van vlees van de biologische Hoeve de Biesland uit Delfgauw. Ook is er hengel-gevangen vis van eco-seafood.

Economie071

De markt is een van de actiepunten van het economisch regionaal platform werkatelier @economie071 dat op deze manier vorm krijgt. Wethouder Strijk: “Het is een leuk initiatief van ondernemer Hans van der Reijden van Karels Bio Friet. Leidenaren en bezoekers die in de binnenstad komen kunnen zo meteen ook genieten van en kennismaken met producten uit de streek. Voor de levendigheid van de stad is het absoluut een toevoeging.”

Radiocommercial Sleutelstad


Artikel uit de Stadskrant van 19 maart 2014

Hans van der Reijden en wethouder Strijk in gesprek over de proef met de biologische markt die vanaf april van start gaat.

Vanaf 13 april start een proef met een biologische markt op de Vismarkt in Leiden. Deze markt met allerlei streekproducten wordt vier keer op zondag gehouden. De eerste vindt plaats op 13 april van 12.00-17.00 uur. De ‘biomarkt’ is geen gemeentelijke markt, zoals we die op de woensdag en zaterdag kennen, maar een particulier initiatief van een aantal ondernemers. Net als de stoffenmarkt en de boekenmarkt. Wethouder Robert Strijk (Economie) vertelt over de proef.


Een biologische markt in Leiden?

Wethouder Strijk: “Het is leuk initiatief van ondernemer Hans van der Reijden van Karels Bio Friet. Leidenaren en bezoekers die in de binnenstad komen kunnen zo meteen ook genieten van en kennismaken met producten uit de streek. Voor de levendigheid van de stad is het absoluut een toevoeging.”

Waarom op zondag?

“Op de reguliere woensdag- en zaterdagmarkt is er geen plaats meer voor deze groep ondernemers. Om hen toch een kans te bieden is ervoor gekozen om de biologische markt op zondag te houden. De zondag heeft ook de voorkeur van de initiatiefnemer, omdat deze dag een mooie aanvulling is op het bestaande aanbod.”

Op de markt zijn onder andere biologische groente, brood, kaas, friet, koffie en wijn te vinden. De producten zijn afkomstig uit het Groene Hart en van lokale ondernemers.

(Klik hier voor de volledige Stadskrant van 19 maart in PDF)