Over de Biologische Smaak van Leiden

Elke laatste zondag van de maand, in 2016, organiseert Het Marktgilde in Leiden een smaakvolle markt: De Biologische Smaak van Leiden. Op deze markt ligt de nadruk op eerlijke producten, bij voorkeur biologisch, ambachtelijk of streekgebonden.

 

De Biologische Smaak van Leiden zal een groeiend publiek in de Leidse binnenstad een divers, kwalitatief hoogwaardig en duurzaam geproduceerd aanbod bieden.

 

De marktlocatie is een absolute top plek: op de Vismarkt - naast een van de mooiste stadhuizen van Nederland, vlak bij het centrum en omgeven door diverse horeca.

 

De marktmeester

Rick Drieman is de marktmeester tijdens onze markten. Rick is met zijn ervaring op de markt het aangewezen persoon om de markten in goede banen te leiden.

Zelf is Rick op de markt vertegenwoordigd met zijn biologische groentekraam.

Telefoon: 06-24525240
Mail: info@hetmarktgilde.nl

Lokale producten

De markt is bij uitstek de plaats waar je lokale en regionale levensmiddelen en producten vindt. Soms zelfs direct van de producent. Daardoor ken je de hele (voedsel)keten. Want op de markt kun je rekenen op de herkomst van producten van vertrouwde bedrijven en hun duurzame productiemethode.

 

Ontmoetingsplaats

Een markt is meer dan zo maar boodschappen doen. Je bent er lekker even uit: plezierig in een ongedwongen sfeer rondlopen, genieten van de buitenlucht, mensen ontmoeten, even bijkletsen met een kopje koffie erbij. De markt is een echte beleving.

 

Kwaliteit en versheid

Kleinschalig, vers, duurzaam. Op de markt is te koop wat je nodig hebt. Vakbekwame handelaren en producenten geven zelf advies en uitleg. Dus je hebt direct contact met de handelaar of producent. Daardoor zijn kwaliteit en versheid door hen persoonlijk gewaarborgd.